Vybraná biblioterapeutická díla pro děti a mládež ve volnočasové výchově ke čtenářství - Jíšová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem bakalářské práce je představení vybraných literárních děl pro děti a mládež, která mohou být využita k biblioterapeutickým účelům ve volnočasové výchově ke čtenářství. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část definuje biblioterapii, její historii, formy, dílčí metody a příbuzné expresivní terapie. Dále jsou uvedeny vybrané postupy a metody využívané v biblioterapii, přehled a základní představení literárních děl, která tvoří podklad k vypracování metodických a pracovních listů v praktické části. Praktická část je zaměřena na ověření a reflexi metodických a pracovních listů pro děti mladšího školního věku ve školní družině.
Selected works on the topic of bibliotherapy for children and adolescents in leisure education of literacy
Keywords: biblioterapie; expresivní terapie; volný čas; literatura pro děti a mládež; mladší školní věk; bibliotherapy; expressive therapy; leisure time; children literature; middle childhood