Nové technologie v cestovním ruchu - Husáková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2017)
Nové technologie jsou součástí našeho života. Proto každý podnikatel, který chce být úspěšný, by je měl používat. Hlavním cílem této práce je zhodnotit současné vývojové trendy v oblasti moderních nástrojů a technologií využívaných v cestovním ruchu, zaměřit se zejména na 3D tisk a zpracovat obecné doporučení s ohledem na implementaci v českých firmách. Nejprve se práce zabývá základy cestovního ruchu. Dále popisuje současné technologie, jako jsou rezervační systémy, mobilní aplikace a především 3D tisk. Tento typ tiskárny se používá v mnoha odvětví. Praktická část je zaměřena na několik případových studií týkajících se 3D tisku v potravinářství. Poznatky získané z těchto studií přispěly k vytvoření podnikatelského plánu. Plán zahrnuje produkt 3D tiskárny, výběr vhodné tiskárny a materiálu, finanční plán a další doporučení. Ve výsledku tento plán slouží jako doporučení pro cukrárny, které chtějí inovovat ve své podnikatelské činnosti.
New Technologies in Tourism
Keywords: základy cestovního ruchu; 3D tisk; potravinářství; případové studie; podnikatelský plán; principle of tourism; 3D printing; food industry; case studies; business plan