Volba pseudonymu Gabriely Mistralové: Gabriele D'Annunzio, Frederic Mistral a Gabriela Mistralová - Štěpánková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem této bakalářské práce je volba pseudonymu chilské spisovatelky Gabriely Mistralové. Konkrétně se práce zabývá původem pseudonymu a mírou pravděpodobnosti jeho vytvoření z úcty Mistralové ke dvěma evropským spisovatelům, Gabrielu D'Annunziovi a Fredericu Mistralovi. Práce obsahuje obecné informace týkající se literárních pseudonymů, jejich tvoření a použití v Evropě a Latinské Americe, dále biografii Gabriely Mistralové, Gabriela D'Annunzia a Frederica Mistrala, včetně porovnání jejich životů a estetik. Tato práce také zkoumá možné důvody používání pseudonymu Gabriely Mistralové a zejména jeho původ a význam. Součástí práce je resumé ve španělštině.
Gabriela Mistral's pseudonym selection: Gabriele D'Annunzio, Frederic Mistral and Gabriela Mistral
Keywords: Gabriela Mistralová; Gabriele D'Annunzio; Frederic Mistral; literární pseudonym; Gabriela Mistral; Gabriele D'Annunzio; Frederic Mistral; literary pseudonym; pen name