Dotace pro NNO na úrovni státu, kraje a obce - Zavadilová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá rozpracováním dotační politiky na podporu činnosti subjektů dětí a mládeže a pracujících s dětmi a mládeží. Popisuje dotační programy některých ministerstev, vyšších územně samosprávných celků, obcí a dalších donátorů. Také popisuje, co jsou to nestátní neziskové organizace, jak se dělí, co je zájmové a neformální vzdělávání a kdy a jak probíhá. V diplomové práci jsou i tabulky a grafy s rozdělovanými finančními částkami, počty obyvatel v jednotlivých věkových kategoriích. V jedné z kapitol je i návod jak zpracovat a podat žádost o podporu.
Grants for associations at the level of state, county and city
Keywords: dotace; dotační politika; programy; projekty; nestátní neziskové organizace; subjekty; organizace; spolky; státní správa; ministerstvo; vyšší územně samosprávné celky - kraje; územně samosprávné celky obce; zájmové vzdělávání; neformální vzdělávání mimoškolní vzdělávání a výchova; grants; subsidy policies; programs; projects; NGOs; organizations; associations; government; ministry; higher local government units - counties; local government units - municipalities; interest education; informal education