Řešení protierozní ochrany na modelovém projektu komplexní pozemkové úpravy - Svobodová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je provést průzkum území KPÚ Poněšice z hlediska pedologického, hydrologického a klimatologického. Dále provést výpočty erozní ohroženosti pomocí metody USLE a CN - křivek a následně posoudit uplatnění navržených protierozních opatření v jiných částech kapitoly Hlavní územní systémy. Na závěr provést odhad ekonomické náročnosti navržených opatření.
Solution erosion protection on a Complex Land Consolidation model
Keywords: vodní eroze; Univerzální rovnice ztráty půdy (USLE); CN - křivky; transport splavenin; pozemkové úpravy; protierozní opatření; water erosion; Universal Soil Loss Equation (USLE); Curve Number; transporting sediment runoff; Land Consolidation; erosion control measures