Ekonomický vývoj vybraného podniku textilního průmyslu v souvislostech - Herclíková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá historickým kontextem textilního průmyslu ve zvoleném regionu, a také ekonomickým vývojem a konkurenceschopností zvoleného podniku textilního průmyslu. Cílem práce je zjistit finanční situaci v této společnosti prostřednictvím finanční analýzy. Porovnat jednotlivé ukazatele poměrové analýzy jak s konkurenčními společnostmi, tak s průměrem v daném odvětví, díky čemuž je umožněno komplexnější vyhodnocení postavení vybraného podniku. Práce obsahuje několik navrhovaných řešení pro zlepšení finanční situace v monitorované společnosti.
Economic Development of Chosen Enterprise of Textile Industry
Keywords: Ekonomický vývoj; historický kontext; konkurenceschopnost; výkonnost podniku; finanční analýza; Economic development; historical context; competitiveness; economic performance; financial analysis