Optimalizace nákladů na pracovní sílu ve vybraném podniku - Pešová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práce bylo sledovat a analyzovat odměňování ve vybraném podniku. Odměňování se netýká pouze finanančního a nefinančního odměňování, ale také filozofie, politiky, strategie a metod, které společnosti používají v organizování a udržování jejich mzdového systému. V první části bakalářské práce je rozebrána teorie odměňování, např. mzdové tarify, mzdový systém, průměrná minimální mzda, náklady a produktivita práce. V druhé části bylo mým cílem analyzovat produktivitu práce a mzdový systém podniku. V závěru navrhuji doporučení, jak zlepšit stávající mzdový systém.
Optimalization of labour costs in chosen company
Keywords: Odměňování; produktivita práce; mzdové náklady; mzda; legislativa; Remuneration; productivity of labour; labour costs; salary; legislation