Nové metody výroby sazenic révy vinné (Vitis vinifera) - Zukal, Radim (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá popisem způsobů množení révy vinné. Révu vinnou lze množit generativně i vegetativně. U generativního množení je popsáno novošlechtění a udržovací šlechtění. Vegetativní množení se zabývá popisem přímého množení, nepřímého množení a množení in vitro. Popsána je také technologie výroby sazenic révy vinné.
New methods of grape-vine (Vitis vinifera) plants production
Keywords: réva vinná; šlechtění; štěpování; sazenice révy vinné; grapevine; vine; tree breeding; grafting; grapevine plants.