Využití barevné modifikace Warteggova kresebného testu u onkologicky nemocných pacientů (BP je součástí širšího projektu) - Buzková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na využití barevné modifikace Warteggova kresebného testu u pacientů s onkologickou diagnózou. Teoretická část informuje na základě analýzy odborné literatury o projektivních technikách a jejich dělení. Klíčovou částí teoretické části je poté popis Warteggova kresebného testu a jeho barevné modifikace. Další část je zaměřena na dětskou onkologii, především pak na psychosociální problematiku onkologicky nemocných dospívajících. Empirická část si klade za cíl najít a popsat typické prvky vyskytující se ve zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného prvku u onkologicky nemocných pacientů. Výsledky u výzkumné skupiny jsou pak porovnávány s kontrolní skupinou.
The usage of color modification of Wartegg´s drawing test by carcinogig patients
Keywords: projektivní metody; Warteggův kresebný test; barevná modifikace Warteggova kresebného testu; dětská onkologie; projective methods; Wartegg´s drawing test; color modifications of Wartegg´s drawing test; childhood cancer