Finanční struktura podniku ve vybraném odvětví - Dohnal, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce se zabývá finanční strukturou společnosti Škrobárny, a.s. v Pelhřimově. Jedná se o kampaňovou společnost zabývající se výrobou bramborového škrobu a sirupu. Cílem je zabývat se finanční strukturou obecně, následovanou specifickými charakteristikami kapitálové struktury s jejími podbody jako je cizí kapitál, vlastní kapitál a další pasiva, majetkovou strukturou s jejími podbody jako je dlouhodobý hmotný majetek, nehmotný dlouhodobý majetek, dlouhodobý finanční majetek a krátkodobý aktiva. Následným cílem je navrhnout možnosti finanční struktury společnosti s ohledem na její specifika, analyzovat způsoby financování nebo navrhnout jejich změny. Veškeré informace jsou shromažďovány z knih finanční struktury, z internetových portálů nebo přímo od ředitele společnosti.
Financial Structure of the Company in the Selected Industry
Keywords: Výkonnost; zadluženost; finanční struktura; náklady; ziskovost; rentabilita; Performance; indebtedness; financial structure; costs; profitability; rentability