Manažerská komunikace v malých a středních podnicích - Čarvašová, Alena (Jihočeská univerzita, 2023)
Disertační práce seznamuje s výsledky současného poznání odborné literatury v oblasti manažerské komunikace v malých a středních podnicích při zavádění flexibilních forem práce, zhodnocuje situaci ve zkoumané oblasti v Jihočeském kraji a poskytuje vzdělávací materiály určené pro školení manažerů a personalistů malých a středních podniků, kteří se chystají zavést flexibilní formy práce. Tyto vzdělávací materiály mohou využít lektoři při workshopech určených pro manažery malých a středních podniků nebo pro studenty manažerských oborů a přispět tak ke zvýšení počtu flexibilních pracovních míst, k otevření trhu práce nevyužité nabídce, která se z důvodu nedostatku flexibilních pracovních míst nerealizuje. V neposlední řadě přispěje vzdělávání manažerů dle vytvořených vzdělávacích materiálů k minimalizaci rizik spojených s nevhodnou komunikací při zavádění flexibilních pracovních míst ve firmách.
Managerial Communication in Small and Middle-sized Enterprises
Keywords: Manažerská komunikace; malé a střední podniky; flexibilní formy práce; kratší pracovní doba; práce z domova; pružná pracovní doba.; Managerial communication; small and medium-sized enterprises; flexible forms of work; home office; shorter working hours; flexible working hours.