Vybrané přírodní složky Země - didaktické kazuistiky a jejich výukové situace - Klimešová, Eva (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá výukou přírodních složek Země na druhém stupni základní školy. Hlavním cílem práce je vytvoření didaktických kazuistik vlastní výuky přírodních složek Země, která probíhala v šestém ročníku na základní škole Za Nádražím v Českém Krumlově. Vedlejším cílem práce je rozbor a hodnocení učebnic pro šestý ročník základních škol, které mají ve školním roce 2019/2020 platnou doložku MŠMT. Teoretická část práce je zaměřena na ukotvení tématu přírodních složek Země v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání a dále se zabývá také vývojem didaktiky zeměpisu.
Chosen components of the Earth's System - didactic case studies and its educational situations
Keywords: zeměpis; výuka; 2. stupeň základní školy; přírodní složky Země; didaktická kazuistika; zvýšení kvality výuky; geography; teaching; lower secondary school; Earth's system components; didactic case report; teaching improvement