Příprava dítěte na vstup do ZŠ. - Doskočilová, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá všestrannou přípravou dítěte předškolního věku před vstupem do základní školy. V práci je popsána organizace a úkoly předškolního vzdělávání. Je zde zmíněno "Desatero pro rodiče dětí předškolního věku" sestavené skupinou odborníků na předškolní vzdělávání. Jsou zde vysvětleny pojmy školní zralost a školní připravenost. V praktické části práce je použita baterie testů školní zralosti "Předcházíme poruchám učení" a cílem je zjištění, jakých pokroků bude dosaženo u diagnostikovaných dětí procvičováním oslabených oblastí.
Preparation of child for primary school entrance.
Keywords: Předškolní vzdělávání; školní zralost; školní připravenost; diagnostický test; poruchy učení; schopnosti; program nácviku.; Pre-school education; school maturity; school readiness; diagnostic test; learning disorders; skills; training program.