Analýza moderních pracovních adaptérů zemních strojů a manipulačních zařízení vhodných pro využití v integrovaném záchranném systému. - Roušal, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce na téma analýza moderních pracovních adaptérů zemních strojů a manipulačních zařízení vhodných pro využití v integrovaném záchranném systému se zabývá záchrannými operacemi v integrovaném záchranném systému a popisuje zařízení k těmto operacím používané. Ukazuje konkrétní prostředky a zařízení, které jsou v dnešní době na trhu. Dále práce stanovuje návrhy a zásady pro optimální využití těchto prostředků.
The analysis of modern working adapters of terrestrial machines and handling equipment suitable for use in the integrate salvage system
Keywords: integrovaný záchranný systém; požár; dopravní nehoda; živelná pohroma; povodeň; sesuv půdy; integrate salvage system; fire; accident; natural accident; flood; landslip