Kongenitální choroby prasat - Musilová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2010)
Úkolem bakalářské práce je zpracovat kompletní literární studii kongenitálních chorob prasat. V práci budou popsány nejčastější, nejvýznamnější a některé vybrané choroby. Budou vysvětleny příčiny vzniku těchto chorob a jejich dopad na jedince. Dále budou zmíněny možnosti předcházení vzniku kongenitálních chorob prasat. Na závěr bude zahrnuto i welfare, které s touto problematikou prasat úzce souvisí.
Congenital disorders of pigs
Keywords: kongenitální choroba; příčiny vzniku kongenitální choroby; předcházení vzniku kongenitální choroby; congenital disease; causes the rise of congenital disease; prevention the rise of congenital disease