Analýza stávajících evakuačních plánů z havarijní zóny Jaderné elektrárny Temelín - Šanda, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
ABSTRAKT Tato práce se zabývá analýzou Vnějšího havarijního plánu Jaderné elektrárny Temelín, dekontaminací radioaktivních látek při vzniku mimořádné události na Jaderné elektrárně Temelín. V první části práce je objasněno, co je Vnější havarijní plán, ve druhé části je zmíněna struktura Vnějšího havarijního plánu Jaderné elektrárny Temelín a plánu dekontaminace. Třetí část stručně popisuje jednotlivé části tohoto plánu, čtvrtá část práce se věnuje dekontaminaci. Zde jsou stanoveny některé zásady jak postupovat při provádění dekontaminace, technika určená k dekontaminaci. Pátá část popisuje co je radiační událost a jaké jsou klasifikační stupně mimořádné události. V závěru jsou shrnuty poznatky této práce a doporučení pro další vývoj v této oblasti.
The analysis of the existing evacuative plans from the emergency zone of the Nuclear power station Temelin.
Keywords: Analýza; Zóna; Elektrárna; Plán; Jaderná; Událost; Kontaminace; Temelín; Analysis; Zone; Power station; Plan; Nuclear; Incident; Contamination; Temelin