Odkud se bere jídlo? Výukový program pro 2. stupeň ZŠ - pracovní sešit (rostlinné produkty) - Valková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce je zaměřená především na zjištění informovanosti žáků 2. stupně základních škol v oblasti problematiky rostlinných produktů a následným zpracováním výukového programu - pracovního sešitu (rostlinných produktů) s názvem Odkud se bere jídlo? V teoretické části práce nejprve charakterizuji teorii pracovního sešitu, jeho strukturu, evaluaci a charakteristiku pojetí vzdělávání na 2. stupni základních škol. Následně se v teoretické části práce věnuji jednotlivým základním rostlinným produktům, jako jsou obiloviny, luštěniny, rostlinné oleje a tuky, brambory konzumní, ovoce a zelenina, jejich původem a významem pro lidské zdraví. Praktická část diplomové práce zahrnuje přípravu a realizaci edukačního programu (pracovního sešitu) rostlinných produktů. Ve výzkumné části práce zjišťuji informovanost žáků 2. stupně základních škol v oblasti rostlinných produktů za pomoci dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 90 respondentů a následného vyhodnocování v grafické části práce.
Where food comes from? Tutorial program for second grade of primary school - workbook (plant products)
Keywords: rostlinné produkty; pracovní sešit; žák; informovanost; druhý stupeň základního vzdělávání; plant products; workbooks; student; awareness; the second grade of primary education