Využití technologie cloud computing v praxi - Chalupský, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce je ve své teoretické části zaměřena na přiblížení pojmu cloud computing a technologií spojených s tímto fenoménem moderní doby. Čtenář bude seznámen s běžně užívanými termíny a praktickými příklady. Podrobněji se práce také zabývá zvolenou platformou Windows Azure. V praktické části se práce soustředí na vyhodnocení dotazníkového průzkumu zaměřeného na využití technologie cloud computing v praxi, konkrétně v prostředí českých podniků. Následuje návrh a vyhodnocení řešení v modelovém podniku, kde spolu soupeří on-premise a SaaS řešení pro stejné účely.
The use of cloud computing technology in practice
Keywords: Virtualizace; Cloud computing; cloud; Windows Azure; on-premise; SaaS; TCO; Virtualization; Cloud computing; cloud; Windows Azure; on-premise; SaaS; TCO