Návrh optimální skladové technologie pro sortiment nápojů ve firmě ELKO s. r. o. - Chudáčková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2007)
Hlavním cílem práce byla analýza jednotlivých skladových technologií a návrh optimální varianty z hlediska nákladů n azřízení a provoz skladu. Při zpracování jsem postupovala podle metodiky firmy Atlet. Velkosklad Elko skladuje rychloobrátkové zboží, které je nutné témeř do všech objednávek kompletovat. Z tohoto důvodu musí mít sklad dostatečný prostor pro tyto operace. Nejvýhodnější variantou z ekonomického a prostorového hlediska vyšla varianta s dvouřadovými paletovými regály obsluhované vysokozdvižnýmí vozíky typu retrack. Kompletace objednávek by probíhala přímo ve skladovém jádře nízkozdvižnými vozíky.
PROPOSAL OF OPTIMAL IN-STORE TECHNOLOGY OF CHOSEN ASSORTEMENT
Keywords: skladová technologie; kompletace; vychystávání; regálová soustava; manipulační technika; skladování; warehouse; pallet shelves; trolley technology; flat pallet; stock keeping; material