Vývoj aplikace s využitím XNA Frameworku - Špringer, Petr (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem této práce je naprogramování aplikace v XNA frameworku. Cílem je vytvořit hru pro více hráčů na jednom stolním počítači . Jedná se o 2D střílečku využívající sprity, vytvořené pomocí online editorů a programů na editaci obrázků. V teoretické části se zabývám úvodem do .NET frameworku, úvodem do programovacího jazyka C#, problematiky objektově orientovaného programování, obecným pojetí tvorby her a základního vysvětlení XNA frameworku. Hlavním cílem praktické části je vytvořit fungující multiplayerovou lokální hru pro 4 hráče za pomocí XNA frameworku. Kromě samotného programování je zde i ukázka návrhu komponent hry. Závěrem praktické práce je také testování vytvořené hry a optimalizování jednotlivých herních atributů.
Application programming using XNA Framework
Keywords: C#; XNA framework; .NET framework; Objektově orientované programování; sprity; multiplayer; C#; XNA framework; .NET framework; object oriented programming; sprites; multiplayer