Pojištění odpovědnosti cestovních kanceláří - Kokštejnová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce byla věnována pojištění v cestovním ruchu. Hlavním cílem bylo zmapování oblasti pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře. Řešena je také celková odpovědnost cestovní kanceláře za poskytnuté služby, zejména za škodu vzniklou během zájezdu. Dílčím cílem bylo zhodnocení aktuální nabídky pojišťoven, které poskytují pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře. Důležitým bodem práce je analyzování zákona o cestovním ruchu z pohledu povinnosti cestovních kanceláří.
Liability insurance of travel agencies
Keywords: Pojištění; cestovní ruch; cestovní kancelář; zákon o cestovním ruchu; pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře; Insurance; tourism; travel agency; law on tourism; insurance in case of travel agency