Vliv průmyslové zóny Kvasiny na rozvoj regionu - Odlerová, Beáta (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá vlivem průmyslové zóny Kvasiny na rozvoj Rychnovska. Tato průmyslová zóna je tvořena jedním strategickým investorem, a to automobilkou Škoda Auto a.s. se závodem v Kvasinách. Hlavní pozornost byla věnována ekonomickým subjektům, působícím v okrese Rychnov nad Kněžnou. Nejprve byla provedena SWOT analýza ORP Rychnova nad Kněžnou a samotné průmyslové zóny. Následně bylo vyhodnoceno dotazníkové šetření, které sloužilo ke zjištění jak pozitivních tak negativních dopadů na ekonomické subjekty, působící v tomto regionu.
Influence of the Kvasiny industrial zone on the development of the region
Keywords: průmyslová zóna; investice; regionální rozvoj; region; ekonomický růst; ekonomický rozvoj; nezaměstnanost; dopravní infrastruktura; životní prostředí; industrial zone; investment; regional development; regon; economic growth; unemployment; transport infrastructure; the environment