Tabulkový kalkulátor MS Excel ve výuce matematiky na základních školách - Svobodová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce je vytvořit sadu příkladů z matematiky pomocí tabulkového kalkulátoru MS Excel, které by bylo možné využít při výuce matematiky na základních školách. Žáci si tímto procvičí práci s tabulkovým kalkulátorem, a zároveň obohatí své znalosti z oblasti matematiky o její praktické využití. Tato sada bude sloužit na procvičení grafů, funkcí, finanční matematiky, vzorců, pravdě-podobnosti a jiného. Všechny tyto příklady budou otestovány v pedagogické praxi.
MS Excel spreadsheet in mathematics education at primary schools
Keywords: MS Excel; matematika; příklady; funkce; tabulkový kalkulátor; MS Excel; matematics; example; function; calculator