New insights in the morphology and phylogeny of heterocytous cyanobacteria from Peru, including the description of new taxa - Mendoza Carbajal, Leonardo Humberto (Jihočeská univerzita, 2018)
Prozkoumána morfologie a fylogeneze 36 heterocytních sinic kmenů. Diskuse s morfologickými, ekologickými a fylogenetickými příbuznými taxony je uvedena pro každý kmen. Objevují se potenciálně nové rody a druhy, z nichž jeden je navržen jako rod nový.
New insights in the morphology and phylogeny of heterocytous cyanobacteria from Peru, including the description of new taxa
Keywords: heterocytous cyanobacteria; morphology; phylogeny; taxonomy; Peru