Specifika práce s dětmi s ADHD - Cvajnová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá možnostmi práce s dětmi s ADHD. Popisuje, jak se neklid projevuje v jednotlivých vývojových obdobích a jak se diagnóza dotkne rodiny. Práce nabízí přístup ve výchovném vedení, další část mapuje možnosti terapie. Charakterizuje jednotlivá zařízení, která nabízí péči o dítě s ADHD, některá se věnují také rodičům. Přílohy obsahují kazuistiky, dvě z nich poukazují na příznivý vliv práce při keramické arteterapii. Třetí kazuistika popisuje maminku s dcerou, mapuje tak využití dostupných služeb v této problematice.
The specifics of working with children with ADHD
Keywords: ADHD; hyperkinetické poruchy; hyperaktivní syndrom; hyperaktivita; porucha pozornosti; impulzivita; neklid; DSM IV; ICD 10; vývojové období; terapie; instituční péče; arteterapie; ergoterapie.; ADHD; hyperkinetic disorders; hyperkinetic syndrome; hyperactivity; attention deficit disorder; impulsivity; restlessness; DSM IV; MKN10; evolutional periods; therapy; institutional care; art therapy; occupational therapy.