Mokřadní ekosystém jako výukový model k poznání koloběhu uhlíku - Šmídová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická, část se zabývá definicí mokřadního ekosystému, jeho funkcemi a jeho místem v koloběhu uhlíku. Dále v teoretické části popisuji didaktickou hru, jako možnou výukovou metodu při výuce biologie a ekologie na střední škole. Praktická část práce obsahuje konkrétní didaktické hry, které je možné využít ve výuce. Hry jsou koncipovány podle pravidel badatelsky orientovaného vyučování.
Wetland ecosystem as a teaching model to the knowledge of the carbon cycle
Keywords: Výuková metoda; didaktická hra; mokřadní ekosystém; koloběh uhlíku.; Teaching method; didactic game; wetlands system; carbon circulation.