Rozvinutí a upevnění křesťanských etických hodnot u dětí staršího školního věku prostřednictvím volnočasových aktivit - Bradáč, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá tím, jak lze upevňovat a rozvíjet křesťanské etické hodnoty na dětských táborech. Nejprve se práce zabývá pojmem hodnota a vymezuje křesťanskou etickou hodnotu. Dále popisuje charakteristiku období dospívání a její specifika, k nimž neodmyslitelně patří mravní vývoj, identita a socializace. Následuje rozbor základních mechanismů, které napomáhají při výchově k hodnotám. Další část práce je věnována samotné dramaturgii tábora a her. Na závěr následuje aplikace získaných poznatků na konkrétní přípravu křesťanského tábora, který bude mít zaměření na rozvinutí a upevnění křesťanských etických hodnot. Následuje konkrétní příklad tábora den po dni.
Christian Ethical Values Development and Stabilisation at Older School-age Children Via Free Time Activities in Summer Camp
Keywords: hodnoty; mravní vývoj; prosociálnost; identita; socializace; dramaturgie tábora; dramaturgie her.; values; ethical development; pro-sociability; identity; socialization; camp dramaturgy; games dramaturgy.