Artefiletika v praxi heterogenní třídy mateřské školy - Novosadová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřená na analýzu, nakolik artefiletický přístup ve výtvarných aktivitách dětí 3 6 letých v heterogenní skupině ovlivňuje jejich prosociální rozvoj se zaměřením na rozvoj empatie a partnerské komunikace. V praktické části jsou uvedeny konkrétní artefiletické činnosti, pozorování, rozhovory s dětmi a závěrečná reflexe, při kterých bylo zjištěno, že cíleně prováděné artefiletické činnosti mají kladný vliv na prosociální rozvoj konkrétní heterogenní třídy mateřské školy Klatovy Studentská.
Artefiletics in the practice of the heterogeneous class of the kindergarten
Keywords: artefiletika; reflektivní dialog; prosociální rozvoj; empatie; partnerská komunikace.; artefiletics; reflection dialogue; prosocial development; empathy; partnership communication