Prof. Hans-Eberhard Piepho und sein Beitrag zum modernen Fremdsprachenunterricht - Homolka, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá životem prof. Hanse-Eberharda Piepha, který byl inovátorem výuky cizích jazyků, převážně anglického jazyka. V této práci je popsán život prof. Hanse-Eberharda Piepha, jeho díla a jeho inovace ve výuce cizích jazyků. Prof. Hans-Eberhard Piepho přišel jako první s tzv. komunikativní metodou, která s menšími změnami přetrvává až do dnešního dne. Jako první začal kritizovat audiovizuální a audiolingvální metodu výuky cizích jazyků. Tyto dvě metody se používaly do 80. let minulého století. Dále tato práce popisuje a analyzuje jednotlivé myšlenky profesora Hanse-Eberharda Piepha, které byly ve své době velice moderní a nadčasové.
Prof. Hans-Eberhard Piepho - and his Contribution to the Modern Teaching of Foreign Languages