Dítě s ADHD v běžné MŠ a v rodině. - Švarcová, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zaměřuje na dítě s diagnostikovanou ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) v mateřské škole. Zjišťuje spolupráci mezi rodinou a mateřskou školou při vytváření individuálního vzdělávacího plánu. Cílem projektu je vytvořit na základě zjištěných projevů konkrétního dítěte s ADHD a na základě prostudované literatury, individuální výchovně vzdělávací program pro rodiče a pro učitelky MŠ tak, aby byla zajištěna jednotnost výchovně vzdělávacího působení rodiny a MŠ. Teoretické poznatky, které jsem čerpala z uvedené bibliografie, jsem doplnila výzkumným projektem, který zahrnoval názor pedagogický učitelky MŠ a rodičů konkrétního dítěte.
The child with ADHD in the common kindergarten and family
Keywords: ADHD; mateřská škola; rodina; individuální vzdělávací program; rodiče; učitelka MŠ; ADHD; kindergarten; family; individual education program; parents; kindergarten teacher