Spokojenost návštěvníků ve vybrané turistické oblasti Jihočeského kraje (oblast: Českobudějovicko-Hlubocko) - Edrová, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce je založená na definování cestovního ruchu a vymezení základních pojmů, které tento obor zahrnuje. Hlavním tématem je vymezení a posouzení faktorů, které vedou k ovlivňování spokojenosti návštěvníků v turistické oblasti Českobudějovicko-Hlubocka. Cílem je poskytnout informace o tom, co návštěvníky motivuje k navštívení do této oblasti, co je láká a samozřejmě, kde jsou z jejich pohledu jisté nedostatky. Cestovní ruch a samotné cestování je jednou z nejrozšířenější forem, kterou lidé vyplňují svůj volný čas, uspokojují jím své potřeby ať už odpočinku, relaxace nebo poznávání. Metoda využitá k výzkumu byla formou dotazníkového šetření, a to v Českých Budějovicích na náměstí Přemysla Otakara II, v okolí budějovického Budvaru a v Hluboké nad Vltavou v oblasti zámku a centra. Tím byla posouzena kvantita a kvalita, jak primární, tak sekundární nabídky cestovního ruchu z hlediska poptávky návštěvníků. Výsledkem této práce je zhodnocení motivace účastníků v dané oblasti a závěrečné doporučení k budoucímu zlepšení v rámci poskytovaných služeb.
Visitors' Satisfaction in South Bohemia (Českobudějovicko-Hlubocko Tourist Area)
Keywords: oblast; spokojenost; cestovní ruch; cestování; kvalita; kvantita; region; satisfaction; tourism; travel; quantity; quality