Inteligentní dopravní systémy v České republice a jejich využití - Malásková, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce na téma "Inteligentní dopravní systémy v České republice a jejich využití" je zaměřená na analýzu inteligentních dopravních systémů, konkrétně na silniční dopravu v České republice. Cílem mé práce je shrnout informace a poznatky o ITS v České republice, představit jednotlivé systémy, jejich funkce a vyhodnotit jejich přínos pro silniční dopravu. Na základě vyhodnocení používaných telematických systémů navrhuji v závěrečné části práce prvky ITS ve vybrané městské aglomeraci, konkrétně v Českých Budějovicích.
Intelligent Transport Systems in the Czech Republic and their use
Keywords: Inteligentní dopravní systémy; dopravní telematika; udržitelnost dopravy; bezpečnost silničního provozu; Intelligent Transport Systems; Transport telematics; Sustainability of traffic; Traffic safety