Konstrukce výnosových křivek z dluhopisů a jejich využití - Trávníčková, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce na téma "Výnosové křivky dluhopisu a jejich využití" se zabývá problematikou výnosových křivek. Definuje dluhopisy, jejich riziko a měření výnosnosti. Hlavním předmětem bakalářské práce je teorie výnosové křivky a její konstrukce. Práce se zabývá definicí výnosové křivky, tvarem a teoretickými přístupy, které vysvětlují její zakřivení. Poznatky jsou aplikovány na výpočet a konstrukci několika výnosových křivek ze státních dluhopisů České republiky v určitém časovém horizontu a srovnání s výnosovými křivkami vybraných států.
Bond yield curves construction and their use
Keywords: Dluhopis; výnosová křivka; výnosová křivka výnosů do doby splatnosti.; Bond; yield curve; yield to maturity yield curve.