Problematika financování rozvoje cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Brůžková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou financování rozvoje cestovního ruchu ve vybrané destinaci, konkrétně v turistické oblasti Česká Kanada, která se nachází v Jihočeském kraji. V úvodní části práce obecně popisuje teorii cestovního ruchu, destinační management a význam cestovního ruchu pro regionální rozvoj. Součástí práce je analýza systému řízení cestovního ruchu v České republice a v návaznosti na turistickou oblast Česká Kanada. Stěžejní část práce se zabývá analýzou dosavadního financování rozvoje v turistické oblasti a dalšími možnostmi financování cestovního ruchu. Na základě analýz jsou v závěru práce navrženy možnosti financování rozvoje cestovního ruchu v turistické oblasti Česká Kanada.
Problems of financing tourism development in selected destination
Keywords: cestovní ruch; destinační management; financování; rozvoj cestovního ruchu; tourism; destination management; financial sources; development of tourism