Příprava žáků základní školy na jednotné přijímací zkoušky z matematiky - Bílková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá jednotnými přijímacími zkouškami pro studium na středních školách v oborech vzdělání s maturitní zkouškou. Všichni žáci základních škol, kteří se ucházejí o tuto formu středoškolského studia, tak absolvují stejné testy připravené Centrem pro zjišťování výsledků ve vzdělávání. Práce obsahuje analýzu žákovských řešení vybraných problematických úloh. Bylo zjištěno, že značná část testovaných žáků měla s řešením vybraných úloh obtíže. Poslední část práce obsahuje sbírku úloh, která byla vytvořena na základě zjištěných výsledků při testování žáků.
Preparation of lower secondary school pupils for the uniform entrance exams in mathematics
Keywords: Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání; Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání; Jednotné přijímací testy z matematiky do oborů s maturitní zkouškou; problematické úlohy; Framework Programme for Elementary education; Centre for Results in Education; uniform maths entrance exams for secondary school studies; problematic tasks