Výuka v modelovém prostředí školních zahrad s důrazem na přírodopis a český jazyk a literaturu - Šolcová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Předložená bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části je obsažen literární přehled, převážně českých zdrojů, k danému tématu. Hlavním cílem praktické části bylo vytvoření série komplexních úloh do modelového prostředí školní zahrady a následně část z nich vyzkoušet v praxi. Úlohy jsou kombinované z českého jazyka, literatury a přírodopisu a jsou určeny pro žáky druhého stupně základních škol.
Teaching natural history and Czech language and literature with the use of model school gardens at the lower-secondary school
Keywords: terénní výuka; aktivizující výukové metody; školní zahrada; zahradní pedagogika; outdoor teaching; stimulating teaching methods; school garden; garden pedagogy