Účtování individuálního podnikatele v oblasti zemědělství a vliv dotačních programů na jeho ekonomické výsledky - Šindelářová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena především na porovnání rozdílů ve způsobu účtování individuálního podnikatele ?Petra Nekuly? v oblasti zemědělství formou daňové evidence a podvojného účetnictví a na analýze vlivu dotačních programů na jeho ekonomické výsledky v roce 2008. V teoretické části je uvedena základní charakteristika individuálního podnikatele, problematika daňové evidence, účetnictví a daňového zatížení subjektu. Dále práce zachycuje instituce zajišťující dotační politiku v ČR a přehled možných dotací. V praktické části je zachycen rok 2008. Prvním hlavním cílem je analýza a porovnání výsledků hospodaření popisovaného subjektu v případě vedení daňové evidence a účetnictví. Druhým hlavním cílem praktické části je vliv faktorů agrárního sektoru na ekonomické výsledky daného individuálního podnikatele.
Individual businessman accounting in the area of agriculture and the effect of doping policies to his economic results.