Rekonstrukce objektu bývalého kravína v obci Psárov - Kypta, Milan (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá rekonstrukcí zemědělského objektu sloužícího k chovu skotu v obci Psárov. Nachází se na východním okraji obce a je to jednopodlažní budova s půdou. Stavba patří Zemědělskému a obchodnímu družstvu PODHRADÍ sídlící v obci Choustník. Cílem bylo získat základní vědomosti týkající se rekonstrukcí zemědělských staveb a vypracovat technickou dokumentaci potřebnou v rekonstrukci objektu. Úvodní část bakalářské práce se zabývá historií chovu skotu, rekonstrukcemi a poruchami, které se v nich mohou vyskytnout. Další část řeší samotnou stavbu, její historii, materiálové složení a návrh úprav. Práce obsahuje průvodní a souhrnnou technickou zprávou, potřebnou pro vydání stavebního povolení a je doplněná o fotografie, grafickou a výkresovou část, které jsou uvedeny v přílohách.
Reconstruction of a former cow house in Psárov
Keywords: Skot; zemědělství; zemědělské stavby; objekt; rekonstrukce; návrh; projektová dokumentace; Cattle; agriculture; farm buildings; object; reconstruction; design; project documentation