Počátky hudebního školství v Týně nad Vltavou - Sudová, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá počátky a historickým vývojem hudebního školství v Týně nad Vltavou. Shrnuje a analyzuje veškeré dostupné regionální prameny. První část práce je věnována obecnému vývoji hudební pedagogiky na území českého státu, druhá část je věnována historii hudebního školství v Týně nad Vltavou. Třetí část shrnuje historii samostatné hudební školy v Týně nad Vltavou. Zvláštní pozornost je věnována problematice nejstarších rukopisných hudebních památek. Dva samostatné oddíly jsou věnovány literátskému bratrstvu a pěveckému spolku Puchmír. Práce je prvním zpracováním této regionální tématiky.
The beginnings of music education in Tyn nad Vltavou
Keywords: Hudební školství; historie hudební pedagogiky; regionální historie; Týn nad Vltavou; hudební škola.; Music education; music education history; regional history; Týn nad Vltavou; music school.