Vývoj desktopové aplikace v jazyce Java pro ovládání 3D posuvného systému - Egner, Jakub (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá vývojem desktopové aplikace pro ovládání 3D posuvného systému v jazyce Java. Požadavek na aplikaci vznikl ve firmě Robert Bosch v Českých Budějovicích, které nevyhovuje dosavadní aplikace. Cílem bakalářské práce je vytvoření takové aplikace, která bude využívat pro komunikaci s posuvným systémem průmyslovou sběrnici Profibus-DP. Cílem je větší přehlednost, rychlejší a bezpečnější ovládání všech řídících jednotek typu TLC53F najednou, zahrnující výběr typu pozicování a sledování módu, ve kterém se aktuálně jednotky nacházejí. Dalším požadavkem je zabudování komunikace s optometrem typu optoControl 2500, který sleduje aktuální vzdálenost osy X od překážky.
Desktop application development in Java for 3D control sliding system