Ztohoven - Padrtová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním tématem této bakalářské práce je umělecká skupina Ztohoven. Cílem je popsat chrakteristické znaky tvorby skupiny a komplexně zmapovat všechny jejich projekty od prvního projektu v roce 2003 až po vývoj posledního do jara 2017. Zároveň jsem se pokusila stručně zmapovat uměleckohistorický vývoj akčního umění, ze kterého činnost Ztohoven vychází. Zaměřila jsem se také na podobné české umělecké skupiny, abych mohla v závěru jejich tvorbu porovnat s aktivitami skupiny Ztohoven.
Ztohoven
Keywords: Ztohoven; umělecká skupina; současné umění; angažované umění; politické umění; Ztohoven; art group; contemporary art; engaged art; political art