Cestovní ruch a současné demografické trendy - Říhová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na cestovní ruch a současné demografické trendy. Hlavním cílem je analýza současné situace v oblasti stárnutí populace a vysvětlení, proč je cestovní ruch důležitý pro ekonomiku státu. Porovnán je přístup České republiky a dalších vybraných států Evropy, konkrétně Finska, Itálie a Skotska. Pomocí dotazníkového šetření, nestrukturovaných rozhovorů a informací z oficiálních míst jednotlivých zemí byly vypracovány případové studie a v závěru byl zhodnocen přístup jednotlivých států ke zkoumané problematice.
Tourism and current Demographic Trends
Keywords: Demografické trendy; senioři; stárnutí populace; dotazníkové šetření; případová studie; Demographic trends; Seniors; Ageing of Population; Questionnaire research; Case-Study