Posouzení vlivu výživy kapra obecného (Cyprinus carpio L.) na změnu kvality masa - Vobr, Josef (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo popsat technologii chovu kapra v ČR a zhodnotit vliv krmiv na nutriční složky masa kapra. Pro pokus byli použity sádky rybářství Třeboň a.s. K experimentu bylo použito devět skupin ryb. Osm skupin bylo krmeno upravenými i neupravenými obilovinami. Devátá skupina nebyla přikrmována a byla ponecháná vlivu přirozené potravy. Jako krmiva pro pokus byla použita pšenice, ječmen, žito, triticale. Obiloviny byly zkrmovány v surovém a tepelně upraveném stavu. V bakalářské práci je porovnáváno, které z použitých krmiv nejvíce ovlivnili přírůstek, krmné koeficienty, ukazatele růstu a obsah tuku. Největší změny na kvalitu masa mají tuky. Ostatní nutriční složky rybího masa nejsou tolik ovlivnitelné.
The Assessment of the Impact of Nutrition of Common Carp (Cyprinus carpio L.) to Change the Quality of Meat
Keywords: lipidy; Cyprinus carpio; obiloviny; lipids; Cyprinus carpio; grains