Inovace služeb malých cestovních agentur a jejich srovnání - Stejskalová, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce byl návrh inovací, které povedou k zefektivnění práce v cestovní agentuře a zvýšení konkurenceschopnosti na trhu. Vybrány a analyzovány byly dvě cestovní agentury z Benešova. Při posuzování situace ve vybraných agenturách byl použit rozhovor a komparace. K vyhodnocení situace byla použita SWOT analýza a analýza počtu prodaných zájezdů. Na závěr jsou popsány návrhy na zlepšení situace v agenturách.
Innovation of Services of Small Travel Agencies and Their Comparison
Keywords: cestovní agentura; cestovní ruch; inovace; konkurenceschopnost; služba; travel agency; tourism; innovation; competitiveness; service