Verifikace a dokazování geometrických vět s podporou počítače - Cukr, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce Verifikace a dokazování geometrických vět s podporou počítače je ověření a dokazování vybraných geometrických vět a tvrzení pomocí programů GeoGebra a CoCoA. Každý problém je nejprve demonstrován v programu GeoGebra, poté následuje ověření (verifikace) problému v tomtéž programu. Dále je uveden klasickýdůkaz a důkaz, případně určení rovnice křivky, pomocí matematického programu CoCoA. Využití programu dynamické geometrie současně s programem počítačové algebry je vhodné jako učební pomůcka v hodinách matematiky na základních a středních školách.
Computer aided verification and proving of geometric theorems
Keywords: dokazování s podporou počítače; verifikace; computer aided proving; verifiction