Studentský slang - Hrušková, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem bakalářské práce je analýza studentského slangu na pěti středních školách v Pelhřimově. Práce je rozdělena do dvou částí ? teoretické a praktické. V teoretické části se věnuji vývoji a struktuře národního jazyka a následně podávám stručnou charakteristiku slan-gu obecně a slangu studentského. V první části své práce se věnuji také tomu, jakými onoma-ziologickými postupy slangová pojmenování vznikají. V praktické části se zabývám získaným slangovým materiálem a jeho rozdělením z hlediska onomaziologického. Cílem práce je zachytit současný stav studentského slangu na pěti středních školách na Pelhřimovsku a jejich následné srovnání mezi sebou.
Slang of Students
Keywords: studentský slang; onoma-ziologické postupy; slovní zásoba; student slang; onomaziologic procedures; vocabulary