Tvorba a aplikace systému finančně ekonomického hodnocení na konkrétním podniku - Kabátová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat a vymyslet systém pro finančně-ekonomické hodnocení na konkrétním podniku.První byla finanční analýza, která byla založena na pyramidovém rozkladu.K sestavení vlastního hodnocení bylo nutné vytvořit nové poměrové ukazatele. V bakalářské práci byli zmíněny i predikční modely, ale jejich vypovídací schopnost byla omezená, proto byl vymyšlen jiný způsob hodnocení. Používala jsem uvedené metody k vysvětlení výsledků finančního hodnocení na konkrétním podniku.
Creation and application of financial economic evaluation on a specific company
Keywords: Poměrové ukazatele; Pyramidový rozklad; Predikční modely; Finanční analýza; Du pont; Ratios; Pyramid decomposition; Prediction models; Financial analysis; Du pont