Analýza environmentálních rizik České republiky - nezbytná součást krizového managementu. - Panský, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce předkládá analýzu environmentálních rizik. Příčiny jejich vzniku a možných následků, které mohou ohrozit občany České republiky, majetek, životní prostředí. Teoretická část se zaměřuje na výběr současných platných právních norem v oblasti řízení environmentálních rizik, na popis možných potenciálních zdrojů environmentálních rizik, které mohou působit na území České republiky. Ve výzkumné části jsou popsány příčiny vzniku a možné následky environmentálních rizik na území České republiky a i Jihočeského kraje. Tyto poznatky jsou v závěru práce shrnuty pro návrhy úkolů, které jsou využitelné pro zlepšení situace v oblasti prevence před následky environmentálních rizik, které by měli pomoci orgánům krizového řízení zpracovat problematiku prevence, přípravy a i řešení možných rozsáhlých mimořádných událostí a krizových situací.
The Analysis of Czech Republic Environmental Risks - as an Essential Part of Crisis Management
Keywords: Environmentální rizika; Krizové řízení; Analýza; Environmental risk; Risk management; Analysis