Prevence zubního kazu u dětí mladšího školního věku v okrese Tábor - Vlčková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce zpracovává téma Prevence zubního kazu u dětí mladšího školního věku v okrese Tábor. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části mé bakalářské práce bude poskytnuta všeobecná informativnost o vzniku zubního kazu a anatomii zubu. Dále budou uvedena opatření k prevenci zubního kazu a seznámení s preventivními programy pro děti. Cílem praktické části bude analyzovat úroveň prevence vzniku zubního a zjistit informovanost rodičů o příčinách vzniku zubního kazu a o možnostech preventivního opatření. Informace získávám pomocí dotazníkového šetření. Z provedeného šetření vyplynulo, že by rodiče měli více dbát na dentální hygienu svých dětí.
Prevention of dental caries in younger school children in the district Tábor
Keywords: Zubní kaz; prevence; hygiena; mladší školní věk; dental caries; prevention; hygienics; younger school children