Vytváření učící se organizace a hodnocení její efektivity v podnikové praxi - Holá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své bakalářské práci jsem se pokusila analyzovat učící se organizaci a objasnit, zda je vybraná společnost TETRAGON učící se, a nebo co by vedlo k její efektivitě. Pro výzkum byl zvolen dotazník, jako podpůrný prostředek byl využit řízený rozhovor s majitelem a zaměstnanci firmy. Jako podpůrné techniky jsem dále použila studium vnitropodnikových materiálů společnosti. Dotazník vyplnilo 20 respondentů firmy TETRAGON s.r.o. Volila jsem takové zastoupení respondentů, aby věrně kopírovalo strukturu zaměstnanců celé firmy. Výsledky prezentuji v bakalářské práci pomocí několika grafů. V doporučení, které v práci uvádím, je zmíněno několik faktorů, na které by se podnik měl zaměřit. Nyní je již na firmě, zda moje doporučení využije, a zda se tato doporučení projeví a osvědčí v podnikové praxi.
Creating a learning organization and evalueting its effectiveness in business practice
Keywords: učící se organizace; lidský potenciál; vzdělávání; hodnocení pracovníků; rozvoj; kvalifikace.; learning organization; human potential; education; guest workers; development; qualification.